Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Koninginnedag in Midden-Delfland

De Oranjeverenigingen van Maasland en Schipluiden en het Oranjecomité van Den Hoorn verzorgden in het weekend van 30 april een Koninginnedag met een groot aantal activiteiten. De ochtend begon met een lichte miezelregen maar het werd al snel een zonnige, warme en vooral gezellige dag: een foto impressie.

Voor vier inwoners van de gemeente Midden-Delfland werd koninginnedag heel bijzonder. Zij werden onderscheiden bij de jaarlijkse 'lintjesregen' op vrijdag 29 april. Dit zijn uit Maasland mevrouw A.W. van der Gaag-Roest en de heer F. de Vos. Uit Den Hoorn de heer N.C. van Marrewijk en uit Schipluiden mevrouw J.J.G. Schenkeveld-van Geest. In Den Hoorn was er 's avonds de lampionnenoptocht, maar de fraaie avondlucht zorgde ervoor dat het licht van de lampionnen nauwelijks zichtbaar was. 

Op 30 april moest Den Hoorn weer vroeg uit de veren voor de aubade... dat was wat moeilijk; de belangstelling was wat matig....

.... dit in tegenstelling tot Maasland, waar bijna tegelijkertijd Koninginnedag traditioneel begon met een samenzang van oudere en moderne liedjes begeleid door de Maaslandse Harmonie. Hierna met zijn allen naar de kinderspelen op de parkeerplaats bij MVV.

De aubade in Schipluiden is al enige jaren om half elf vóór het Raadhuis (met ballonnen). Aan de optocht die erop volgde mogen volgend jaar best meer deelnemers meedoen! In het Kruisgebouw was een fototentoonstelling te zien van de bevrijdingsoptocht in 1945. Toen vertrokken er 's ochtends 9.00 uur 65 versierde wagens van Schipluiden naar Den Hoorn en Sion, en vervolgens terug naar de Woudseweg.

Een groot deel van de dag werd verder besteed aan wat slenteren langs de vrijmarken, kramen met spellen of het luisteren naar muziek, een drankje en en hapje. Ook in de musea De Schilpen, Tavenu en Het Tramstation heerste een gezellige drukte.

Op zondag 1 mei, een werkelijk schitterende zomerse dag, trok iedereen naar buiten. De mensen die in een open auto mee deden aan de Oldtimer autorit hadden het goed bekeken! Veel anderen sprongen op de fiets om het Midden-Delfland gebied te verkennen. Het witte Fluitenkruid en het gele Koolzaad waren dit weekend werkelijk op zijn allermooist!

17 april 2024