Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Jongere en allochtoon samen naar voorstelling
'Zwarte Stenen'

Jubileumvoorstelling Theaterschool Koperen Kees

Een voorstelling over het leven, over je plek in de maatschappij, het ontdekken, idealen, de waarheid en de leugen, het meedoen of het afwijken. Elke samenleving kent haar regels. Hoe ga je er zelf mee om en hoe vind jij je weg?

Theaterschool Koperen Kees

Leerlingen van Theaterschool Koperen Kees zijn er al maanden mee bezig. Maak ik wel eigen keuzes, sta ik wel achter de rol die ik nu speel? Leerlingen van Theaterschool Koperen Kees leren door middel van het meespelen in deze voorstelling samen te werken. Zelfvertrouwen kweken. Durven. Kijken en luisteren maar ook anticiperen op de ontwikkelingen in de maatschappij.

Jongeren samen met allochtone medecursisten als maatjes naar de voorstelling

In dit cultuurproject van het Dario Fo gaan MBO-leerlingen van de Mondriaan onderwijsgroep van de Kreeklaan in 's-Gravenzande samen met een cursist van buitenlandse afkomst van de educatie van het Dario Fo op stap. De jongere en de allochtoon zijn voor een hele avond maatjes met elkaar. Zij maken kennis met elkaar, praten met elkaar, leren elkaar beter kennen en bezoeken samen de voorstelling 'Zwarte Stenen'.

Unieke voorstelling

'Zwarte Stenen' is een jubileumproductie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Theaterschool Koperen Kees van het Dario Fo, gespeeld door jongeren van Theaterschool Koperen Kees en enkele spelers van Theatercollectief 12+10+18 van het Dario Fo.
Een theatervoorstelling met spel, dans en zang naar het bekroonde boek "De zwarte stenen" van Guus Kuijer. Een voorstelling die nog nooit eerder is gespeeld met een script dat speciaal voor deze jubileumvoorstelling is geschreven. Met nieuwe muziek, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd. Een voorstelling vol levensvragen en symboliek. Met thema's als macht en discriminatie, waarbij de regisseur Paul Sekrève, het schaakspel als inspiratiebron heeft gebruikt.

Voorstellingen:

Woensdag 25 mei 2005
Donderdag 26 mei - première
Vrijdag 27 mei
Zaterdag 28 mei

Aanvang 20.15 uur, entree 12,50 euro in Theater De Naald, Stokdijkkade 3 in Naaldwijk

Kaartverkoop: www.naald.nl en 0174-636900

Dit cultuurproject van het Dario Fo is onderdeel van het actieplan Cultuurbereik 'Tussen Kust & Kunst'. Het actieplan Cultuurbereik wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Westland en Midden-Delfland, Fonds 1818, VSBfonds, Mondriaan onderwijsgroep en Stichting Kinderpostzegels Nederland.
Voor meer informatie Dario Fo 0174-244455

17 april 2024