Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Aanschouwen en beschouwen - Kunst van Ingrid Mostert uit Regthuis 't Schou

Van 15 oktober tot en met 31 december 2005 is deze tentoonstelling te bekijken in museum Het Tramstation in Schipluiden. De opening vond plaats op 15 oktober en werd verricht door Jan van Spronsen, oud leraar van Ingrid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met de onthulling van het werk 'De eerste ontmoeting met 't Schou' werd de tentoonstelling officieel geopend. Veel familie en bekenden feliciteerden de kunstenares met haar expositie die vooral bestaat uit een grote verscheidenheid aan aquarellen.

Ingrid Mostert-Helder (1949) kreeg na de middelbare schooltijd haar artistieke vorming aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij in 1972 haar opleiding afrondde. Zij heeft op diverse scholen voor voortgezet onderwijs tekenles gegeven, momenteel op het Johan de Witt college in Den Haag. Haar vrije werk vertoont een duidelijke evolutie: aanvankelijk werkte zij figuratief in de aquareltechniek met een voorkeur voor landschappen en gebouwen in het landschap.

"De eerste ontmoeting met 't Schou" - Ingrid Mostert
De eerste ontmoeting met 't Schou.

Later heeft zij zich toegelegd op de zogenaamde "sumi e" techniek, een Japanse techniek die betekent: de kunst van het weglaten. Met zo weinig mogelijk penseelstreken wordt zoveel mogelijk utgedrukt op een losse en suggestieve manier. Daarnaast heeft zij ook non-figuratieve werken gemaakt, voornamelijk met de collage techniek (de zogenaamde gemengde techniek). De tentoonstelling geeft een overzicht van haar vroegste werk tot heden. De ontwikkeling van een beginnend, voorzichtig kunstenaar tot een veelzijdig en zich vrij uitend kunstenaar met een eigen en persoonlijke stijl is duidelijk waarneembaar. Sinds 2001 wonen Ingrid en haar man in het voormalig Rechtshuis van Zouteveen.

Museum Het Tramstation is geopend woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Na 1 november alleen op zaterdag.

Ingrid Mostert, Jan van Spronsen en Jacques Moerman

Sumi e techniek

17 april 2024