Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Opfriscursus Engels in Den Hoorn

Is het lang geleden dat u Engels op school geleerd heeft? Gebruikt u uw Engels (te) weinig? Wilt u het allemaal weer eens op een rijtje hebben?
Dan is deze (korte) cursus misschien iets voor u.

Waar : Dienstencentrum "Kickerthoek", Den Hoorn
Wanneer : woensdagmiddag
Tijd : 14.00 - 16.30 uur
Aantal lessen : 12
Kosten : € 65,00
Start : bij voldoende animo starten we in januari/februari 2006

Deze cursus wordt georganiseerd door Mondriaan Educatie (Dario Fo college), speciaal voor inwoners van Midden-Delfland.
Voor opgeven en/of informatie: bel met Joke de Wee, tel. 010 - 591 65 18.


Kaya Straattheaterspektakel

Je talent ligt op straat

KAYA is een kunstzinnig en cultureel straattheaterproject georganiseerd door Dario Fo en Jongerenwerk Westland voor en door jongeren. Een project waarin verschillende kunst- en cultuuraspecten versmelten tot een groots straattheaterproductie. De voorstellingen zullen gespeeld worden op diverse locaties in het Westland die zich aandienen als decor, zoals bijvoorbeeld het strand of een kerkplein. Op zaterdag 10 en zondag 11 december alvast een "proefweekend" bij Dario Fo voor jongeren die op zoek zijn naar hun talenten!

Een beeldend spektakel met absurde taferelen in een alledaagse omgeving.

De jongeren gaan werken met verschillende aspecten, zoals dans, zang, kostuumontwerp, muziek, spel, grime en decorontwerp om dit in een later stadium bij elkaar te voegen tot één voorstelling. Om een idee te krijgen waar je talenten en/of interesses liggen is de start van het project een "proef-weekend".

Workshopweekend

Je bent van harte welkom op zaterdag 10 en zondag 11 december a.s. om te komen "proeven" waar jouw talenten liggen. Van 10.00 - 16.00 uur in Dario Fo, Voorstraat 88 in Poeldijk. De onderdelen zijn dans, zang, spel, decorontwerp, muziek, kostuumontwerp en grime.
Voor meer informatie kun je mailen of bellen naar Annuska Zwaneveld: a.zwaneveld@mon3aan.nl / 06- 22060808


De workshop muziek, een onderdeel van het workshopweekend KAYA Straattheaterspektakel. foto: Emy Barendse/Dario Fo.

Dario Fo en jongerenwerk

Dario Fo voert voor de gemeente Westland het product jongerenwerk uit onder de naam Jongerenwerk Westland. Het huidige jongerenwerk is onderverdeeld in ambulant (op straat groepen jongeren ontmoeten), preventief (activiteiten in het Jongeren Activiteiten Centrum) en kunst- en cultuurprojecten.

Dario Fo en Jongerenwerk Westland gebruiken kunst en cultuur om invulling te geven aan vernieuwing van het jongerenwerk. Een appèl doen op het vermogen van jongeren tot eigen keuzes maken door jongeren een breed scala van kunst & cultuur aan te bieden en te werken aan een zichtbaar eindresultaat, zoals een voorstelling. Jongeren worden aangespoord om hun horizon te verbreden, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en samen te werken. Deze manier van werken heeft de aandacht getrokken van de grote fondsen en zij hebben dan ook een aantal cultuurprojecten voor jongeren met een genereuze bijdrage gehonoreerd. Deze projecten zijn onderdeel van het Actieplan Cultuurbereik voor Westland en Midden-Delfland. Het eerste project is KAYA Straattheaterspektakel en start op 10 en 11 december.

17 april 2024