Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Dario Fo - Berichten voor inwoners van Midden-Delfland

Meer informatie over Kunst & Cultuur/PR Dario Fo, onderdeel Mondriaan onderwijsgroep
Voorstraat 88 2685 EP Poeldijk tel. 0174-244455

Zelfverdediging voor meiden in Maasland

Vrijdag 28 oktober is het weer zover, Jongerenwerk Westland organiseert opnieuw een workshop zelfverdediging voor meiden tussen de 12 en 18 jaar. De vier zelfverdediginglessen zullen gegeven worden in de sportzaal van het Holland College, Commandeurskade 22 in Maasland van 19.00 uur tot 20.30 uur en kost 15 euro per persoon. 

Een professionele docent leert hoe je jezelf op de beste manier kunt verdedigen. Dit is heel handig om te leren en ook nog hartstikke gezellig! Wees er snel bij want vol is vol. Opgeven kan bij het Jongerenwerk Westland; mailen naar Judith Kuijvenhoven op j.kuijvenhoven@mon3aan.nl of bellen naar 0174-244455 (Dario Fo).


Zomervakantie programma 2005

Jongerenwerk Westland organiseert in het Westland en Midden-Delfland deze zomervakantie weer diverse geweldige activiteiten en uitstapjes voor jongeren van 11 t/m 18 jaar. Ga je niet op vakantie, hoef je niet heel de vakantie te werken of wil je dit afwisselen met leuke dingen? Hou dan het programma goed in de gaten. Een aantal activiteiten zijn: vlotvaren, kanovaren, waterskiën, paintballen, survival en boattripjes door de polder. De uitstapjes gaan deze zomer naar De Parade (Den Haag), dropping in Zeeland en naar Nemo (Amsterdam) het grootste science center van Nederland (geen museum, wel zelf experimenteren, zie: www.e-nemo.nl)

Je moet je uiterlijk een week voor de activiteit inschrijven en vol is vol.
Inschrijven kan via tel: 06-53472130 (Jessha) of via het mailadres: jongerenwerk@mon3aan.nl.

Voor informatie en vragen kan iedereen mailen naar: jongerenwerk@mon3aan.nl of surf naar onze website, www.jongerenwerk-westland.nl waar ook het programma is te zien.


Nieuwe VMBO-opleidingen bij het Dario Fo college

In september 2005 start het Dario Fo college in Poeldijk met een nieuwe tweejarige Vmbo-opleiding (de vroegere Mavo). Deze opleiding is bedoeld voor Nederlands- en anderstalige Westlanders en Midden-Delflanders, die in hun eigen tempo het vmbo-diploma willen behalen. De cursist volgt twee verplichte vakken: Nederlands en maatschappijleer. Daarnaast kunnen andere vakken gevolgd worden. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat levert dit per vak een officieel certificaat op. De verwachting is dat anderstaligen met deze certificaten voor de vakken Nederlands en Maatschappijleer geen inburgeringsexamen meer hoeven te doen (dit is verplicht vanaf 2006/2007). Na deze opleiding kan de cursist doorstromen naar een beroepsopleiding of naar werk. Maar natuurlijk kunnen de geleerde vaardigheden ook goed van pas komen in het dagelijks leven.
De kosten voor het basispakket (Nederlands en Maatschappijleer, inclusief extra taalondersteuning) bedragen € 250,-- voor een heel cursusjaar. Men gaat dan 8 uur per week naar school en werkt daarnaast thuis of op school zelfstandig aan opdrachten.
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.
Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 14 juni tussen 19.00 en 20.00 uur naar het Dario Fo college, Voorstraat 88 in Poeldijk of bel: 0174-244455.
Het Dario Fo college is onderdeel van de Mondriaan onderwijsgroep
www.mon3aan.nl


Inschrijfavond Dario Fo

Het Dario Fo college organiseert op dinsdag 14 juni a.s. een inschrijfavond voor diverse cursussen van de afdeling Educatie.
Tussen 19.00 en 20.00 uur kunt u informatie krijgen over de cursussen Engels, Nederlands, VMBO lessen en computervaardigheden voor beginners. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per cursus, dus zorg dat u er snel bij bent.

AANBOD BASISCURSUSSEN

Nederlands
Lezen en schrijven kan iedereen leren. Zij die de weg naar het Dario Fo college al hebben gevonden, zijn blij dat ze de stap hebben gezet.
Het leren kost tijd en inzet, maar u kunt werken in uw eigen tempo en op uw eigen niveau. De groepen zijn klein (8 tot 10 personen), dus er is veel aandacht voor elke cursist. U leert wat u elke dag kunt gebruiken, thuis of op het werk:
- een formulier of werkbriefje lezen en invullen
- een stukje uit de krant lezen
- kinderen voorlezen of helpen bij het huiswerk
- een notitie maken of een eenvoudige brief schrijven

Als u wilt, kunt u het Nederlands combineren met een keuzevak zoals rekenen, computer of Engels. Wilt u meer informatie, loopt u dan gerust even binnen op de inschrijfavond. U kunt ook een telefonische afspraak maken, dan belt u: 0174 244455.

Computercursus
Durft u de computer alleen maar af te stoffen? Of hebben anderen u verteld hoe u kunt e-mailen of een spelletje doen, maar weet u eigenlijk niet wat u doet? In deze echte beginnerscursus leert u wat u doet, hoe u bestanden kunt bewaren (en later weer terugvinden!), hoe u een brief of een uitnodiging op kunt maken. Maar ook hoe u internet en e-mail kunt gebruiken.

Tijdens de inschrijfavond op 14 juni a.s. van 19.00 tot 20.00 uur kunt u terecht voor meer informatie.

Dario Fo college, Voorstraat 88, Poeldijk, 0174 244455,
onderdeel van de Mondriaan onderwijsgroep, www.mon3aan.nl


Wie gaat er mee naar Engeland……………..

Ieder jaar organiseert het Dario Fo college een excursie naar Engeland. Al zo'n 15 jaar lang vertrekken we met een bus vol enthousiaste cursisten Engels steeds naar een andere bestemming. Dit jaar verblijven we in gastgezinnen in de Zuid-Engelse badplaats Bexhill-on-Sea. Daar vandaan maken we uitstapjes in de omgeving (o.a. een bezoek aan een spetterende musical in Hastings) en ook staat een dagje Londen op het programma. Vier dagen lang niet alleen ontspanning, maar ook inspanning. De cursisten, soms nog beginners, oefenen hun Engels in de " host families". Best spannend, maar leerzaam!
Zou u dat ook wel eens mee willen maken?
Eind augustus starten er weer nieuwe cursussen Engels en wie weet bent u volgend jaar ook van de partij. Voor meer informatie kunt u terecht op dinsdagavond 14 juni a.s., van 19.00 - 20.00 uur tijdens de inschrijfavond bij het Dario Fo college, Voorstraat 88 in Poeldijk (0174-244455). England, here we come!

Het Dario Fo college is onderdeel van de Mondriaan onderwijsgroep
www.mon3aan.nl

17 april 2024