Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lampionnenoptocht Schipluiden

Koningin Beatrix vierde op 31 januari 2005 haar 67ste verjaardag in huiselijke kring. In 2005 viert zij bovendien haar 25 jarig regeringsjubileum en bezoekt daarom vanaf mei tot en met november alle provincies in Nederland. Op Koninginnedag is ze in haar woonplaats Den Haag en Scheveningen.

Op haar verjaardag organiseert de Schipluidense Oranje Vereniging Juliana traditie getrouw een lampionnenoptocht door het dorp. In 2004 kon de optocht helaas niet doorgaan vanwege een harde storm. De weersomstandigheden in 2005 waren nauwelijks beter te noemen. Bij een stevige wind en een voortdurende lichte regen was enige moed nodig om naar het Notenschip te komen. De opkomst was zonder meer bijzonder te noemen en de Oranjevereniging besloot de optocht door te laten gaan.

De slagwerkgroep en majoretten (wel ineen warme jas) van Sint Caecilia gingen voorop (nou ja, het was eigenlijk de politie, die in hun warme auto de stoet aanvoerde). Daarachter volgde een grote groep paraplu's waaronder ouders schuilgingen met hun kinderen en hun mooie lampionnen.

Dat wil zeggen...totdat de wind er onder kwam in de nieuwe wijk Korpershoek. In de straat met de toepasselijke naam 'Windrecht' sneuvelde veel lampionnen en bij aankomst terug bij het Notenschip waren er nog maar weinig over.

Maar met een snoepje voor onderweg terug naar huis konden de doorzetters terugkijken op een leuke en spannende lampionnenoptocht. 

De Oranjevereniging moest de volgende dag nog wel even de route langs om restanten van de lampionnen op te ruimen.

17 april 2024