Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Varend Corso 5, 6 en 7 augustus 2005 - 'Kleurrijk Koninkrijk'

Tijdens het Varend Corso Westland stonden het Westland en Midden-Delfland volop in de publieke belangstelling. Ongeveer 160.000 mensen bekeken het corso. De totale lengte van de vaarroute bedroeg dit jaar ca. 80 kilometer, langer dan ooit! Vlaardingen werd dit jaar voor het eerst aangedaan. Met als thema 'Kleurrijk Koninkrijk' gaf het corso een bijdrage aan de feestelijkheden rond het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix.

Vaarroutes:

  • Vrijdag 5 augustus: Honselersdijk (15.00), De Lier, Schipluiden (17.00), Maasland (19.00), meezingconcert (20.00).
  • Zaterdag 6 augustus: Vlaardingen Holy (11.30), Schipluiden (13.00), Kwintsheul, Den Haag, Poeldijk, Monster, 's Gravenzande, Naaldwijk.
  • Zondag 7 augustus: Naaldwijk (10.30), Honselersdijk, De Lier, Schipluiden (13.00), Den Hoorn (14.30), Delft, Rijswijk, Rijswijk/Den Hoorn Sion, Wateringen, Kwintsheul, Honselersdijk.

Vrijdag 5 augustus

Tijdens de eerste dag van het Varend Corso was het weer ronduit slecht met wind en veel nattigheid. Pas tegen de tijd dat Schipluiden en Maasland bereikt werd minderde de regen. In een vijftal themablokken voeren de 51 versierde boten statig voorbij. De themablokken waren: Privé, Koninkrijk, Emoties, Werk en Ontmoetingen. Bij de vlootschouw in Maasland/Maassluis konden de vaak schitterende creaties langs de Zuidvliet en Noordvliet/Trekvliet bewonderd worden. Tijdens het 'meezingconcert' was zowaar de zon nog gaan schijnen en dit lokte een groot aantal mensen naar de Maaslandse veiling. Onder leiding van dirigent Hans de Wit en begeleid door het trio Han Hagen werd een achttal Hollandse liederen gezongen door de koren en publiek. In het centrum van Maassluis werd het corsofeest verder gevierd.

Zondag 7 augustus

Even na één uur trok in bijna anderhalf uur de prachtige stoet van 51 corsoboten door Schipluiden. Al vanaf twaalf uur waren er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een boerenmarkt met streekproducten, een optreden van het Maassluise Smartlappenkoor en de Muziekboot van Reinier Sijpkens. De beide waterkanten liepen geleidelijk aan gezellig vol met publiek. Afgezien van een paar regendruppels verliep de tocht bij goed weer en met zelfs regelmatig een zonnetje! 
Midden-Delfland was dit jaar goed vertegenwoordigd met een viertal corsoboten:
Het Promotie Platform Midden-Delfland sponsorde corsoboot nr. 25: Koninginneleed. de serie pruiken symboliseren de vele uren bij de kapper van de koningin. Den Hoorn was vertegenwoordigd met boot nr. 29: Familie. Op de boot zat een gezellig stel koninklijke zuigelingen op een beweegbaar bed. De boot van de kern Maasland en de oranjevereniging, nr. 19. beeldde de Kroning uit. Voor de tweede keer ontving Maasland de eerste prijs in de categorie 'kernenboten'. De gemeente Midden-Delfland sponsorde de corsoboot nr. 49: Werkbezoeken, waarmee het bezoek van koningin Beatrix op 11 november 2005 nog eens in herinnering werd gebracht. Corsoboot nr. 35 de Gouden Koets kreeg terecht de eerste prijs in de categorie 'corsoboten' en ontlokte veel applaus bij het publiek. De meedraaiende wielen van de koets vormde een leuk element.

Na Schipluiden werd door onder andere Den Hoorn en Delft gevaren. In Den Hoorn waren er op de Hoornsekade allerlei activiteiten georganiseerd met o.a. de Maxima's; in Delft was er langs de Buitenwatersloot een buurtfeestje gebouwd.

Het thema voor 2006: Helemaal Hollywood!

Corsoboot 25: Koninginneleed - Promotie Platform Midden-Delfland
nr. 25: Koninginneleed - Promotie Platform Midden-Delfland, arr. A. van Hooff.

Corsoboot 25: Koninginneleed - Promotie Platform Midden-Delfland
nr. 25: Koninginneleed.

Corsoboot 29: Familie - Dorpskern Den Hoorn
nr. 29: Familie.

Corsoboot 29: Familie - Dorpskern Den Hoorn
nr. 29: Familie - Dorpskern Den Hoorn, arr. Vrienden van Den Hoorn.

Corsoboot 19: Kroning - Dorpskern / Oranjevereniging Maasland
nr. 19: Dorpskern/Oranjevereniging Maasland - 1ste prijs kernenboten, arr. team Maasland, R. Veenendaal.

Corsoboot 49: Werkbezoeken - Gemeente Midden-Delfland
nr. 49: werkbezoeken - gemeente Midden-Delfland, arr. Reflections of Nature.

corsoboot nr. 35: de Gouden Koets - Metz facilities BV
nr. 35: de Gouden Koets - Metz facilities BV, arr. Florifère Palet - eerste en ere prijs corsoboten.

Voor meer informatie en foto's bezoek de website van het corso: www.varendcorso.nl.

17 april 2024