Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sionsfeest 2005

11-12 augustus 2005. De Oranjevereniging 'Voor Koningin en Vaderland' organiseerde traditioneel haar oranjefeest in de laatste week van de basisschoolvakantie. Sion is een oud buurtschap liggend zowel in Midden-Delfland (Den Hoorn) en Rijswijk en heeft een lange geschiedenis.

Donderavond was daar eerst bij uitzonderlijk mooi weer (voor zomer 2005) de versierde optocht vanaf het feestterrein naar Den Hoorn en terug. Het jubileum van koningin Beatrix en haar bezoek aan Midden-Delfland was een dankbaar onderwerp. Bij terugkeer in de tent opende de voorzitter het feest en werd het Wilhelmus gespeeld en (een beetje) meegezongen.

Vrijdag overdag was vooral voor de kinderen met een serie leuke spellen voor alle leeftijdsgroepen. Het straattekenen en ringsteken 's middags werd in de tent gehouden; en dat was maar goed ook want stevige plensbuien en onweer kwamen voorbij.
's Avonds was er een leuke puzzelfietstocht door Midden-Delfland bij een dun zonnetje. De grandioze feestavond in de tent besloot het Sionsfeest 2005.

Het Sionsfeest heeft ook een eigen website waar ongetwijfeld weer foto's op komen te staan van het Sionsfeest in 2005: http://home.wanadoo.nl/~sionsfeest/

17 april 2024