Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Internationale karakter geeft extra dimensie aan
'Polanen toen en nu'

De Europese Commissie in Brussel heeft besloten een cultuurproject van het Dario Fo tot internationaal cultuurproject uit te roepen, onder de naam 'Art without borders'. In World Art Delft is vanaf 2 juni alvast een voorproefje van het werk van de Nederlandse deelnemers te zien.

Een brug tussen twee werelden

Kunstenaars en mensen met een verstandelijk beperking uit Litouwen, Bulgarije, Griekenland, Finland en Nederland maakten kunstwerken. De eigen omgeving vormde hierbij het uitgangspunt. Op allerlei manieren en in uiteenlopende vormen is de omgeving van de deelnemers met een verstandelijke beperking in beeld gebracht. Het Dario Fo in Poeldijk werkte met 10 beroepsfotografen en bewoners van Zorgcentrum Westerhonk in woongebied Polanen in Monster. Door kunstenaars en mensen met een verstandelijke beperking met elkaar te confronteren probeert 'Art without borders' een brug te slaan tussen twee werelden. De kunstenaars ontdekten de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun nieuwe partners; de deelnemers met een verstandelijke beperking werden door de kunstenaars gestimuleerd om een stap over hun eigen grens te zetten. Een samenwerking met verrassende 'kunstwerken' als resultaat. Het internationale karakter geeft een extra dimensie aan dit project.

In Delft voorproefje van het werk van de Nederlandse deelnemers te zien

De kunstwerken uit de 5 landen vormen samen een expositie die vanaf september 2005 rondreist langs de deelnemende landen. Zo laat 'Art without borders' zien dat door optimale randvoorwaarden, verrassende samenwerkingen en respect mensen tot bijzondere prestaties kunnen komen. In World Art in Delft aan de Rotterdamsweg 205 is alvast een voorproefje van het werk van de Nederlandse deelnemers te zien.

De deelnemende fotografen zijn: Maarten Corbijn, Gerard-Jan Vlekke, Tessa Posthuma de Boer, Wilco van Dijen, Jocelyne Moreau, Jantien de Bruin, Lucia Berg, Marcel van den Bergh, Jan van der Loos (uit Maasland) en Ben van Duin.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 3 juni tot 28 juni op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 -18.00 uur en dagelijks na telefonische afspraak.

World Art Delft, Rotterdamseweg 205 te Delft, Tel 015 2565589 Fax: 015 2562392, e-mail: info@worldartdelft.nl, Bezoek ook onze website: www.worldartdelft.nl

17 april 2024