Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Drek-rees in Midden-Delfland

Op 27 augustus werd in de Zouteveensepolder nabij Café Vlietzicht de 2005 editie van de Westlandse Drek-rees gehouden. Onder het motto: 'tot je nek in de drek' vertrokken 300 lopers aan de vermoeiende tocht door de polder waarbij hindernissen in de vorm van smalle en bredere sloten genomen moesten worden. In het 4,2 kilometer lange parcours waren dat er in totaal 64!. De grote vraag was of de baanrecordtijd van Michel de Maat, 23 minuten 15 seconden, verbeterd zou worden.

Het fotoalbum van de 'rees' bevat meer beelden van dit nat en modderig festijn.

De omstandigheden in Midden-Delfland waren uitstekend, voor de lopers en ook voor het publiek: lekkere temperatuur en weinig wind. Bij de start begonnen de lopers meteen voortvarend aan de wedstrijd, velen voor de eerste keer. Maar na de eerste ronde door de 32 sloten was bij velen de pit er wel uit. Klimmen uit de zoveelste poldersloot werd een steeds zwaardere opgave. Het publiek vond dat natuurlijk prachtig.

Met grote voorsprong werd de wedstrijd gewonnen door Jelle Zwinkels (nr. 289) met een tijd op de klok van 22 minuten en 51 seconden! Inderdaad een nieuw record! De snelste dame was Jia Lian Yin met 29 minuten en 12 seconden.

Na afloop probeerde iedereen zich weer enigszins schoon te spoelen onder de brandweerdouche of in de Vlaardingsevaart.

17 april 2024