Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nationale Theaterkassa ook in Maasland

Voor Tineke Schouten, Pippi Langkous en Nijntje is het dagelijkse kost, maar voor Arnoud Rodenburg is het toch iets bijzonders. Het ophalen van het theaterdoek. Ter gelegenheid van de opening van de Nationale Theaterkassa, fungeerde de burgemeester van Midden-Delfland gisteren in Maasland heel even als een heuse theaterknecht.

Dat ging hem goed af, want toen hij, samen met Theo van den Hoek (de directeur van het North Sea Jazz Festival) het doek eenmaal had opgehaald, schitterden de drie bekende artiesten breed stralend en zwaaiend in de deuropening. Met hun inbreng werd de opening van het kantoor de nodige luister bijgezet.

Wat dat betreft kan het doek voor Tineke Schouten, Pippi Langkous (Mieke Laureys) en Nijntje (Eva Poppink) niet vaak genoeg opgaan. "Maar toch het liefst in een echt theater", aldus Schouten, die inmiddels met Nijntje en Pippi Langkous heel druk in de weer was met het zetten van handtekeningen.

De Nationale Theaterkassa is een initiatief van het impresariaat Jacques Senf en Partners. Senf heeft het kantoor 12,5 jaar geleden in zijn woonplaats opgezet, waar het inmiddels danig uit haar jasje was gegroeid.

Opening Theaterkassa Maasland
Foto gemeente Midden-Delfland.

Er werken inmiddels 22 mensen, terwijl er nog ruimte voor verdere groei is. In het land is er vrijwel geen uitvoering, of het tweede bedrijf van de Maaslandse impresario is er wel bij betrokken. Met zijn theaterkassa levert Senf overal de toegangskaarten voor. "Vanaf deze plek bezorgt u heel veel mensen een plezierige avond", wist Rodenburg, kennelijk uitgaand van eigen ervaring. "Wat ooit een bankgebouw was, is een cultureel hoogtepunt geworden."

Schouten kreeg namens Senf een cheque van duizend euro voor een door haar te bepalen goed doel, de Stichting Interplas Holland. Dit is een ideële stichting die zich richt op reconstructieve chirurgie in ontwikkelingslanden van kinderen en jong volwassenen, met onder meer lipspleten en brandwondverminkingen. "Vanaf het moment dat ik hiermee kennismaakte, heb ik daar mijn hart aan verpand", was de actrice blij met de geste van Senf.

Bron: 9 maart 2005. Haagsche Courant.

17 april 2024