Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nazomerfeest Maasland 20 augustus

Het nazomerfeest Maasland 2005 begon met een kanotocht en wedstrijd van Schipluiden naar Maasland door de Gaag. Alle ophaalbruggen zouden openstaan! Tijd en plaats van vertrek waren voor publiek wat onduidelijk; het werd: 10.00 uur bij de benzinepomp. De scheiding tussen de wedstrijdkanoërs en recreanten werd na de start van burgemeester Rodenburg onmiddellijk duidelijk. De tweede brug was wat onwillig maar kon net op tijd een beetje omhoog. De ca. 6 kilometer lange route ging langs schilderachtige plekjes; of de wedstrijdkanoërs daar aandacht voor hadden? Natuurlijk kun je ook gewoon veel lol hebben bij zo'n unieke tocht. Volgens de deelnemers moet dit onderdeel zeker op het programma blijven...en wellicht een Maasland-Schipluiden race tijdens het Zomerfeest 2006 (Schipluiden)? Fotoalbum!

De Gaag in het centrum van Maasland was deels overdekt om plaats te maken voor de diverse muzikale optredens, zoals o.a. Euterpe uit Maasland, de slagwerkgroep van Sint Caecilia uit Schipluiden en de Maxima's uit Den Hoorn. Jammer dat het optreden van het Turandotkoor niet kon doorgaan; de Turandot-informatiestand was er wel. Speciaal voor de kinderen was er een optreden van een clown op het Pynasplein en uiteraard springkussens. Langs het water en in de Doelstraat stonden vele marktkramen met nieuwe en gebruikte spullen. Af en toe schuifelend trokken (potentieel) kopers voorbij. Een korte regenbui kon de pret niet drukken. Het space-biken bij Profile zag er heel spannend uit. De demonstraties van de modelboten werd door jong en oud aandachtig bekeken. Later op de dag was het Pynasplein klaargemaakt voor een gezellig "dorpseten" met begeleiding van het Zootje uit Delft.

De organisatie was in handen van het VMO (Vereniging Maaslandse ondernemers).

17 april 2024