Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Polanen toen en nu' in Oude Kerk in Naaldwijk

De fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' wordt vrijdag 15 april in de Oude Kerk in Naaldwijk geopend. De wethouder van cultuur van de gemeente Westland, de heer H. van der Meer zal de fototentoonstelling van 10 topfotografen over bewoners met en zonder verstandelijke beperking van woongebied Polanen om 19.00 uur officieel openen. Vanaf september gaat de fototentoonstelling internationaal rondreizen.

Waar en wanneer is de fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' te bezichtigen

De fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' in De Oude Kerk, Wilhelminaplein 5 in Naaldwijk is te bezichtigen op:
- vrijdag 15 april van 19.00 - 21.00 uur; officiële opening om 19.00 uur
- zaterdag 16 april van 10.00 - 16.00 uur
- zondag 17 april van 12.00 - 14.00 uur


Fototentoonstelling in Oude Kerk in Maasland

De fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' die in november jl. op het Westerhonk werd gepresenteerd, verhuist naar Midden-Delfland. Op 17 maart opent de fotograaf Jan van der Loos in de Oude Kerk in Maasland de expositie van 10 topfotografen over bewoners met en zonder verstandelijke beperking van woongebied Polanen.

Trots

'Polanen toen en nu' is een cultuurproject van het Dario Fo, de cultuuraanjager van de regio Midden-Delfland en Westland. Over het project:
"De deelnemers, met én zonder verstandelijke beperking, zijn trots. Het altijd aanwezige onderscheid tussen de betrokken mensen viel deels weg en mensen participeerden op basis van gelijkwaardigheid. Deze elementen zie je terug op de foto's en in de catalogus. De wereld was op zijn kop gezet, het zet mensen aan het denken. De expositie van de 10 topfotografen heeft een nieuwe impuls gegeven aan de integratie."

Een onvergetelijke ervaring

Erna Wensink, regiomanager van het Westerhonk vertelt over de fotosessie van de fotograaf Jan van der Loos met Henny Batist, bewoner van Westerhonk en Mary Verhoeven, bewoner van Polanen. Zij gaan terug in de tijd en volgen de stamboom van Jan van Polanen.

"Het is een mooie vrijdag op de rand van de zomer en de herfst. Af en toe een stralende maar in kracht afgenomen zon in combinatie met de frisheid en de geuren van de herfst. Het duinlandschap is het toneel van vandaag en de kleuren zijn mooier dan ooit. Jan van Polanen is terug op de plek waar hij eeuwen geleden de scepter zwaaide. Vandaag mag Henny zijn plaats innemen en is hij voor het eerst in zijn leven echtgenoot en vader. Een belangrijk man met uitstraling en karakter. De fotograaf weet deze uitstraling en karakter bij Henny haarfijn naar boven te halen. Dat er sprake is van een verstandelijke beperking is niet belangrijk, niet zichtbaar, niet voelbaar. We hebben contact met elkaar, respecteren elkaar en werken samen om het beeld vast te leggen dat de fotograaf in gedachten heeft. Een onvergetelijke ervaring."

Jan van der Loos aan het werk
Jan van der Loos aan het werk. Foto: Emy Barendse/Dario Fo.

Waar en wanneer is de fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' te bezichtigen

Jan van der Loos en Henny Batist verzorgen op 17 maart om 15.30 uur de officiële opening van de fototentoonstelling 'Polanen toen en nu' in De Oude Kerk/Hervormde Kerk, Kerkplein 1 in Maasland. Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland zal als eregast aanwezig zijn.
De expositie is ook op vrijdag 18 maart van 19.00 - 21.00 uur en op zaterdag 19 maart van 10.00 - 14.00 uur te bezichtigen. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie Dario Fo 0174-244455, p.van.mil@mon3aan.nl

17 april 2024