Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Aanbieding tegeltableau in Museum De Schilpen

Zaterdag 20 augustus, tijdens het nazomerfeest in Maasland, zal de Algemene Woningstichting Maasland een zeldzaam tegeltableau aanbieden aan Museum De Schilpen en de Historische Vereniging Maasland.

Het 200 jaar oude tegeltableau is bijzonder, omdat het een interieur van een oud winkeltje voorstelt. Dergelijke afbeeldingen worden op tegels vrijwel nooit aangetroffen. Het middentableau, bestaande uit 9 tegels, wordt geflankeerd door twee kleinere tableaus, elk met een siervaas. De mangaankleurige tegels zijn gevat in enkele rijen witte tegels van dezelfde ouderdom en afmeting.

Dit fraaie geschenk was door de Algemene Woningstichting Maasland op 18 september 2004 reeds geschonken aan Museum De Schilpen en de Historische Vereniging ter gelegenheid van het slaan van de eerste paal van het appartementencomplex Duyvenvoorde in de Commandeurspolder. Er waren echter geen witte tegels van hetzelfde formaat voorhanden, zodat eerst nu het tableau een ereplaats in het museum kan krijgen.

De officiële aanbieding vindt plaats om 10 uur in Museum De Schilpen.
Belangstellenden zijn van harte welkom. Het museum is, zoals iedere zaterdag, geopend van 10 tot 17 uur en tot 24 september ook op woensdagmiddag van 14 tot 17 uur.
Tevens een mooie gelegenheid de fototentoonstelling "Goed gekiekt" in gebouw Tavenu achter het museum te bezoeken. De 80 jaar oude foto's van Maasland e.o. trekken een ruime belangstelling. Steeds meer bezoekers beginnen leuke plekjes in en om het dorp en ook personen uit die tijd te herkennen. De fototentoonstelling is nog tot 24 september te bezichtigen.

Bijdrage: Klaas Boschma.

17 april 2024