Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tweede Midden-Delfland Halve Marathon

Op 5 maart 2005 werd de tweede editie gehouden van de 'Midden-Delfland Halve Marathon', een loop van Schipluiden naar Maasland en weer terug. Ongeveer 270 lopers deden mee. De organisatie was in handen van Thof Running en De Hardloper. Die zaterdag begon met een vriendelijke zon die de laatste sneeuw probeerde te smelten. Maar tijdens de loop werden de lopers verrast door een opstekende noordenwind die bovendien maartse hagel- en sneeuwbuien meebracht. Een fotoimpressie.

De fusie van de gemeenten Maasland en Schipluiden tot Midden-Delfland was in 2004 de aanleiding deze nieuwe loop te organiseren. Het succes was zo groot dat ook in 2005 de twee verenigingen Thof en De Hardloper wederom dit evenement organiseerden, en wellicht is het ook een blijvertje. De wedstrijd leidt door de Duifpolder en Commandeurspolder en langs het natuurgebied de Vlietlanden. Of de lopers daar veel aandacht voor hadden? Met name het fietspad langs de Trekkade vergde enige acrobatiek, aangezien daar nog een flink restant platgetrapte, ijzige sneeuw lag.

De start 2e Midden-Delfland Halve Marathon

Ook de weilanden waren nog overwegend wit. Al kort na de start gingen twee mannen, Michiel de Maat en Ron v.d. Berg aan de leiding. Hun voorsprong op nummer drie bleek aan de finish uitgelopen tot zo'n drie minuten. Michiel finishte in 1.13.46. De eerste vrouw was Ethel van Marrewijk met een tijd van 1.36.33.

Prijzen 'in natura' waren er voor de drie snelste mannen en vrouwen en werden uitgereikt in de Dorpshoeve.

Voor het complete overzicht de website van Olympus 70.

Afzien langs de Trekkade

17 april 2024