Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Musical Man van La Mancha

Na Carmen en Jesus Christ Superstar speelt Dario Fo de musical Man van La Mancha in Poeldijk. De musicalversie is gebaseerd op het wereldberoemde boek over Don Quichot dat 400 jaar geleden is geschreven door de schrijver Miguel de Cervantes. Een bijzondere afsluiting van het jaar 2005 en tevens startschot van het Actieplan Cultuurbereik Tussen Kust & Kunst II voor Westland en Midden-Delfland.

Laatste nieuws:

  • Op zondagmiddag 18 december worden de rollen van Don Quichot en Antonia vertolkt door de twee Schipluidenaren Boudewijn Ruijgrok en Arianne van 't Hoog. Voor deze voorstelling zijn nog kaarten voorradig!!
  • Wegens overweldigende belangstelling is er op zondagavond 18 december een extra voorstelling van de musical Man van La Mancha van Dario Fo.

Man van La Mancha vertelt het hilarische en romantische verhaal van de edelman Don Quichot. Als dolende ridder strijdt Don Quichot op zijn avontuurlijke pad voor zijn idealen en vindt hij de liefde van zijn leven. Vele beroemdheden als Jacques Brel en Ramses Shaffy hebben de rol van de dolende ridder gespeeld.

"Hij werpt de melancholische last van gezond verstand van zich af……en zie……… zijn fantasie slaat op hol en hij neemt zich voor om………een dolende ridder te worden die de wereld intrekt om tegen het kwaad te vechten".

Voorstellingen op 14/15/16/17/18 december, aanvang 20.00 uur
zondag 18 december 14.00 uur en 20.00.
donderdag 15 december is de première.

'Theater op locatie' in de voormalige hal van Onings, Rijsenburgerweg 1 in Poeldijk.

Musical Man van la Mancha - 14-18 december 2005 - Dario Fo - Poeldijk

Musical Man van la Mancha - 14-18 december 2005 - Dario Fo - Poeldijk

Musical Man van la Mancha - 14-18 december 2005 - Dario Fo - Poeldijk

De cast bestaat uit leden van Theatercollectief 12+10+18 en Theaterschool Koperen Kees van het Dario Fo. Het orkest bestaat uit professionele musici van het bekende Willem Breuker Kollektief en musici van Westlandse harmonie- en fanfareorkesten onder leiding van Rick Schoonbeek van het Dario Fo. De regie is in handen van Wilma Sekrève.

Kaartverkoop:
Bij Dario Fo, Voorstraat 88 in Poeldijk, reserveren kan op tel.nr. 0174-244455 of 06- 30125205, of n.meijer@mon3aan.nl
Entreeprijs € 17,50 (voor kinderen t/m 12 jaar € 12,50)

Deze productie is een samenwerking van de Stichting Opera tussen Gaag en Gantel en Dario Fo, en is een onderdeel van het Actieplan Cultuurbereik Tussen Kust & Kunst II wat mogelijk wordt gemaakt door Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Westland en Midden-Delfland, Fonds 1818, VSBfonds, Mondriaan onderwijsgroep.

17 april 2024