Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Expertise van Dario Fo internationaal

Hedy d'Ancona opende op 9 december de internationale expositie Art without borders in World Art Delft in Delft. Deze collectie van kunstwerken is in vijf Europese landen tot stand gekomen onder auspiciën van Dario Fo.

Kunstenaars werken één op één samen met mensen met een verstandelijke beperking

Art without borders is een beeldend kunstproject met een internationaal karakter. Onder auspiciën van het Dario Fo werd het project uitgevoerd in Litouwen, Finland, Bulgarije, Griekenland en Nederland. In deze vijf deelnemende landen werd volgens het stramien van het Dario Fo gewerkt: plaatselijke kunstenaars werken één op één samen met mensen met een verstandelijke beperking. Het thema "omgeving" is voor alle kunstwerken hetzelfde, de kunstvorm is vrij. Het resultaat van deze samenwerking vormt in elk land een gezamenlijke expositie. Een selectie van de kunstwerken uit de vijf verschillende landen vormt uiteindelijk een collectie.

Internationale expositie geopend door Hedy d' Ancona

Deze collectie wordt op professionele wijze gepresenteerd tijdens een reizende expositie door Europa. De expositie wordt vergezeld van een catalogus met achtergrondinformatie over het project, de deelnemers en de beweegredenen en bevindingen van de beeldend kunstenaars. Het project Polanen toen en nu onderdeel van Tussen kust & kunst vormt de basis van de Nederlandse deelname. Op 9 december is de internationale collectie te zien in Nederland, in Delft. De officiële opening wordt verricht door Hedy d'Ancona, oud-staatssecretaris en oud-minister van WVC en voormalig lid van het Europese Parlement en lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting Opera tussen Gaag en Gantel.

Waar en wanneer te bezichtigen

De expositie is van 9 december tot 1 januari 2006 te bezichtigen op
vrijdag, zaterdag en zondag, van 13.00 - 18.00 uur en dagelijks na telefonische afspraak, in World Art Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD in Delft, 015-2565589.
Voor meer informatie: Dario Fo, ondernemers in de kunst, 0174-244455.

Persbericht: Westland 28 november 2005.

17 april 2024