Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Cursus Turandot in de bibliotheken van Midden-Delfland

De cursus Turandot, die 31 oktober in Maasland zou starten, is uitgesteld!!.

De deelnemers worden door Dario Fo op de hoogte gesteld. Zodra nieuwe data bekend zijn worden deze hier ook gepubliceerd.

In het voorjaar van 2006 staat Midden-Delfland cultureel op zijn kop!!!
In de nieuwe sporthal van Schipluiden zal de opera Turandot van Giacomo Puccini uitgevoerd worden. Om alvast in de stemming te komen start maandag 31 oktober in de Maaslandse bibliotheek de cursus kijken en luisteren naar Turandot.

Bibliotheken Maassluis en Midden-Delfland

Bent u ook zo nieuwsgierig? Geef u dan snel op er zijn nog een aantal plaatsen vrij. De cursus kost € 15,- en bestaat uit drie avonden. Later in het seizoen wordt de cursus ook in de bibliotheken van Den Hoorn en Schipluiden gegeven.

Meer weten - meer genieten

Om meer te weten te komen kunt u in drie boeiende en gezellige avonden o.a.beleven wat opera is. Ook wordt er dieper ingegaan op het verhaal van de opera Turandot en wordt verteld hoe de voorstelling in Midden-Delfland tot stand komt. U luistert en kijkt naar opera- en musicalfragmenten en krijgt informatie van de regisseur en dirigenten die direct bij de voorstelling betrokken zijn. Als u 'gewapend met die kennis en informatie' naar de voorstelling gaat, zult u als 'ervaren operakenner' nog meer genieten.

De cursus
 1. 'Wat is opera?'
  door Koos van Beurden
  Een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de opera en de belangrijkste componisten. Een vergelijking met huidige populariteit van de musical. Wie is Giacomo Puccini en wie zijn zijn voorgangers en navolgers.
 2. 'De opera Turandot'
  door Rick Schoonbeek
  Het verhaal van Turandot, de muzikale vormen en thema's, de hoofdrolspelers, de rol van het koor.
 3. De regie en de productie
  door Wilma Sekrève
  Waarom ziet deze uitvoering eruit zoals die eruit komt te zien? Het verhaal, de thema's. Het decor en de kostuums.
Plaatsen en data

Bibliotheek Maasland
De cursus is uitgesteld; nieuwe data worden t.z.t. bekend gemaakt.
Bibliotheek Den Hoorn
woensdagavond 11 januari, 18 januari en 25 januari 2006, van 20.00 tot 22.00 uur.
Bibliotheek Schipluiden
maandagavond 13 maart, 20 maart en 27 maart 2006, van 20.00 tot 22.00 uur.

Kosten en aanmelden

Deelnameprijs: € 15,- inclusief koffie of thee. Voor deelnemers aan de cursus is er een aantrekkelijke korting van € 5,-- op de toegangsprijs voor de opera. U kunt u aanmelden via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekmaassluis-middendelfland.nl, in de bibliotheek zelf of via http://turandot.middendelfland.net.

17 april 2024