Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Dominee Nico ter Linden las voor uit eigen werk
Kerstmarkt in Schipluiden

Trompetgeschal klonk vanaf de kerktoren toen op zaterdag 10 december de grote kerstboom bij de Dorpskerk in Schipluiden aangestoken werd. Op de kerstmarkt kon jong en oud bij een gezellige kerstsfeer leuke winterse artikelen kopen. Er waren maar liefst dertig kramen met lekkernijen en leuke kerstsnuisterijen. Van warme glühwein, hete chocola, erwtensoep en andere lekkernijen werd volop genoten. Fotoverslag!

De Kerstmarkt was veel groter dan de voorafgaande jaren! Op beide pleinen, links en rechts naast de kerk, waren activiteiten. Door de open deuren van de gang tussen de kerk en het Anker was het 'rondje rondom de kerk compleet! Op het bestrate plein was de 'handelsmarkt' neergestreken. Het orkestje 'Jack in the Box' zorgde voor de muzikale begeleiding. Via de kraampjes in het Anker kwam men op het grindplein aan de andere kant van de kerk. Hier waren vooral activiteiten voor en door de jeugd aanwezig.

De basisscholen deden mee aan een wedstrijd 'kerstboom versieren'. Het maken van gekleurde kerstkaarsen was heel geliefd bij kinderen. De mensen van Cult Royal waren aanwezig om aandacht te schenken aan het cultuurproject op 21 januari 2006. Ook aan de Dorpsstraat was het druk met kraampjes. Een heuse stal met schaapjes en maar liefst twee ezels had veel aantrekkingskracht op de kinderen die even de beesten wilden aaien. In de verte klonken regelmatig de sonore klanken van de midwinterhoornblazers.

Ook de kerk was gevuld met kerstsferen: Kerstliederen, gezongen door het kinderkoor de Notenkrakers en later door koor Horizon, werden volop meegezongen. Kerstverhalen van o.a. dominee Nico ter Linden, die uit eigenwerk voorlas, gaven een kerstboodschap mee.

De sfeervolle kerstmarkt, de verlichte bruggen en woningen, de warmte van de houtvuren en fakkels, en natuurlijk de kerstboom vóór het raadhuis hebben Schipluiden nu al in de hoge kerstsferen gebracht!

Het programma

16.00 uur De kerstmarkt begint en het kinderkoor De Notenkrakers treedt op. Overhandiging van het eerste boek over het bezoek van de koningin aan Midden-Delfland aan burgemeester Arnoud Rodenburg.
16.30 uur  Een 'mystery guest' vertelt een winters kinderverhaal.
17.00 uur  De grote kerstboom bij de Dorpskerk wordt aangestoken, terwijl trompetgeschal door een ensemble van St. Caecilia klinkt uit de kerktoren.
17.10 uur  Het orkest Jack in de Box treedt op.
18.00 uur  Prijsuitreiking: Welke school heeft de mooist versierde kerstboom?
18.30 uur  Midwinter Hoorn Blazers treden op.
19.00 uur  Koor Horizon treedt op.
19.30 uur  Dominee Nico ter Linden leest voor uit eigen werk.
21.30 uur  Ensemble Horizon treedt op.
22.00 uur  Einde van de kerstmarkt.

17 april 2024