Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag 18 juni 2005

De Midden-Delfland Dag 2005 was een groot succes! Naar schatting hebben 20.000 bezoekers genoten van de Midden-Delfland Dag. Uiteraard werkte het zomerse weer enorm mee. Ook leidde de RABO fietstocht de bijna 1650 fietsers langs de mooie plekken van Midden-Delfland. Op veel plaatsen presenteerden daar verenigingen en andere organisaties zich op zijn best! Een fotoverslag van een klein deel van de activiteiten.

De opening van de Midden-Delfland Dag vond plaats om 10.00 uur in Maasland:
Trompetgeschal uit galmgaten van de toren van de Oude Kerk en bodes in de rol van dorpsomroepers nodigden de Maaslanders uit naar het Kerkplein te komen. Daar werd op historische wijze recht gesproken over de plaatselijke molenaar. Jasper van Egmond van Meerestein, Commandeur van de ridderlijke Duitsche Orde van Maasland (een rol van burgemeester Rodenburg), beval vervolgens de bevolking gehoor te geven aan de slogan van de Midden-Delfland Dag: 'Genieten Natuurlijk'.

Met de Midden-Delfland Vereniging als organisator was een overvol programma gemaakt en gepubliceerd in een mooi boekje. In alle uithoeken van Midden-Delfland waren activiteiten, onmogelijk om ze allemaal te bezoeken.
In Maasland waren er de hele dag activiteiten in en rond de Oude Kerk, bij de Schilpen en op het Pynasplein.

De boerderijen aan de Zuidbuurt waren weer heel populair en met name de boerenmarkt van de Karperhoeve. De fancy-fair in 't Woudt trok veel bezoekers. Het Kraaiennest werd helaas minder bezocht. In Schipluiden waren er druk bezochte kraampjes aan de Keenenburgweg en kon men het buikglijden leren bij de IJsclub. Op het Julianaplein in Den Hoorn was van alles te doen. Op veel plaatsen presenteerden diverse overheden, waaronder gemeente Midden-Delfland, Haaglanden en het Hoogheemraadschap, zich en verschaften informatie over op handen zijnde projecten. Ook veel kramen van organisaties op het gebied van cultuur, natuur en jacht. De fotoimpressie leidt langs een aantal van de activiteiten...Bezoekjes aan het Poldervaartgebied, de Kandelaar en de Ackerdijk zaten er dit jaar niet in...

17 april 2024