Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Week van de geschiedenis van 29 oktober t/m 6 november

De week van de geschiedenis begint op 29 oktober. Tot en met 6 november is er overal in Nederland wel iets historisch te doen. Al meer dan 300 instellingen hebben zich aangemeld! Van boekhandels en bibliotheken tot muziekgezelschappen en historische verenigingen tot musea en websites.

Fietsen langs 12 verhalen van vroeger!

Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk heeft momenteel een prachtige audiotour, waarbij u per fiets langs 12 locaties in Midden-Delfland wordt gevoerd waar tussen 1920 en 1940 werd gewerkt, gewoond, geleefd.
Met behulp van uw mobiele telefoon kunt u horen wat zich zoal heeft afgespeeld op de plek waar u zich bevindt.
De verhalen zijn naverteld, maar gebaseerd op interviews met boeren, veehandelaren, knechten en meiden die inmiddels allemaal ouder zijn dan 80! U hoort als u belt naar telefoonnummer 0900-3005020 en vervolgens de code intoetst die bij de locatie en in de folder staat. Ieder verhaal duurt ongeveerd 4 minuten.

Let op: tegenwoordig scant u een QR-code om een verhaal te beluisteren!

Midden-Delfland is Mensenwerk

Kindertijd

Een van de tours voert langs de Duifpolderweg met het thema "Kindertijd". (code 012)
Wie hier als kind woonde, ging in Maasland naar school. Op klompen, 5 kilometer langs de Vliet, over het Doelpad, een tegelpad dat door de gemeente was aangelegd. De kinderen haalden elkaar op, dat was gezellig, vertelt een van hen, soms kwamen ze wel met z'n 25-en tegelijk in Maasland aan. Voor het eerst naar school betekende ook: nieuwe kleren. De meeste kinderen hadden een overhemd, een broek en een paar gebreide lange kousen. Die kleding was gewoonlijk door moeder zelf gemaakt, want geld om dat te kopen hadden de meeste boeren niet. Na school hielpen de kinderen mee op de boerderij of ze speelden met de "vliegende hollander", een zelfgebouwd karretje waar je met z'n tweeën op kon zitten. Af en toe ging de familie bij oma in Vlaardingen op bezoek.

Midden-Delfland is Mensenwerk

Interesse?

Wilt u ook eens deze Midden-Delfland Audiotour fietsen? Folders zijn aan te vragen bij Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk, info@middendelflandismensenwerk.nl. Zie ook voor meer informatie: www.weekvandegeschiedenis.nl/ en www.middendelflandismensenwerk.nl.

Midden-Delfland is Mensenwerk

 

17 april 2024