Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zomerfeest Schipluiden... vervolg

Maandagavond werd het tweede deel van de 'Ronde van Schipluiden' gehouden: een criterium. Voorafgaand hieraan waren er twee wedstrijden voor de jeugd: de 'dikke banden' races. Niet iedereen kwam om te winnen... Verder waren er wel erg weinig meisjes in de categorie 12-15 jaar (de 2e en 3e plaats bleven leeg). De echte wedstrijden werden voor de dames en heren apart verreden. Vooral bij de heren werd flink strijd geleverd waarbij op het niet ongevaarlijke parcours flink hard gereden werd. Een drietal renners maakte kennis met de harde ondergrond, gelukkig zonder grote problemen.

Dinsdagavond werd een GEINIG avondje: In de tent een 5-gangen diner voor een kleine groep liefhebbers, op het middenterrein een aantal handige cursussen zoals: 'auto repareren voor vrouwen', 'fietsband plakken', 'strijken voor mannen' en meer. Op het podium werd een 'Lagerhuis-debat' gehouden met een twintigtal BS-ers *). Onder leiding van Dirk van Dorsselaer werden de voors en tegens van een aantal stellingen fel verdedigd, zoals: de aanleg van de A4, het bezoek van de koningin, is Schipluiden wel veilig, hoe is het gesteld met de waardering van de vrijwilligers en meer. Na de opwarmronde werden de betogen duidelijk feller en directer en liet ook het publiek op de volle tribunes haar mening luid horen. De taak van de jury was om na elke sessie een winnaar aan te wijzen.

*) Bekende Schipluidenaren.

Donderdag is er bijna traditioneel de watermiddag en, wonder boven wonder, er was zon en het bleef droog (wel een beetje koud). Naast het sportpark en de golfbaan was er weer een leuke serie attracties opgesteld waarbij het onmogelijk was om droog te blijven!

Vrijdag was ronduit en rampdag... De viswedstrijd in de ochtend verliep al met enige regen (dan bijten de vissen beter zegt men). Inderdaad werd er wel een en ander gevangen... zelfs een hele grote snoek maar die telde niet me. Tijdens de braderie later in de middag werd het weer alleen maar slechter. Er waren meer standhouders dan publiek... alleen bij Langelaan waren nog zonnetjes te koop. Volgend jaar maar weer proberen.
De kinderen hadden tijdens hun eigen markt op zaterdagochtend veel meer geluk en de handel was dan ook bijzonder best. Heel veel speelgoed kwam in nieuwe handen.

Dit was slechts een selectie van het grote aantal activiteiten van het Zomerfeest 2005. De avonden van woensdag t/m zaterdag waren besloten (kaartverkoop) en hadden elk een eigen thema zoals: 'Op je best in the wild west', 'Thursday, bloody thursday' en 'Schipsixties'.

De afsluiting van Zomerfeest 2005 was op zondag 7 augustus, aansluitend aan de doorgang van het Varend Corso.

Bekijk ook: Zomerfeest Schipluiden... de eerste dagen

17 april 2024